Kop (46K)

Home | Inhoud huidig nummer | Archief | Redactie | Over Herademing | Abonnement en bestellen losse nummers | Contact | Links


De redactie van Herademing stelt zich voor
kittybouwman (26K)
Kitty Bouwman (hoofdredacteur)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas id eros nec nulla convallis porttitor. Phasellus vehicula, lectus et faucibus interdum, mauris justo vestibulum risus, vel blandit ante risus sit amet augue. Etiam augue turpis, bibendum ac laoreet auctor, commodo et magna. Maecenas dignissim tempus sapien, tempus varius est rhoncus ac. Ut suscipit ante ac justo tempus bibendum. In tempor justo sodales, faucibus arcu quis, aliquet odio. Phasellus mauris risus, faucibus sit amet eros nec, placerat malesuada lorem. Donec a turpis a turpis facilisis laoreet.
arno (121K)
Arno Fafié
In de afgelopen tien jaar heb ik vele interviews gemaakt op het terrein van mystiek en spiritualiteit. Het spannende is voor mij, als interviewer, de poging om iets uit de traditie, het verleden, 'bij de tijd' te krijgen. Zo sprak ik met vele christenen uit diverse denominaties, maar ook met een jood en een moslim. Allen op zoek naar de zin van het menselijk bestaan, want als één ding duidelijk is: er zijn vele zinzoekers in onze tijd.
barbara zwaan klein (87K)
Barbara Zwaan
Elke keer vind ik het weer fascinerend hoe een nummer van Herademing tot stand komt. In het begin is er immers niets dan een paar min of meer vage ideeën. Door daar in de vergadering met elkaar over te brainstormen krijgen ze steeds meer vorm. Ieder redactielid brengt zijn of haar eigen netwerk, belangstelling en inslag in. Zo ontstaat een thema, en subthema·s, waar we vervolgens auteurs bij zoeken. Uiteindelijk levert dat een visueel en inhoudelijk rijk blad op, waar we trots op kunnen zijn. In een bezield en zinvol verband samen iets moois maken ten behoeve van onze lezers, is prachtig om te doen!.
Margreet (62K)
Margreet Meijer
Spiritualiteit en mystiek zijn voor mij geen stoffige begrippen, maar springlevend en onmisbaar voor het vinden van onze weg. Juist in de weerbarstigheid van het dagelijks bestaan. Ik ben dan ook met veel plezier lid van de redactie en ervaar het als een uitdaging om met elkaar een mooi en goed nummer neer te zetten. Waarbij verbinding met de actualiteit steeds weer belangrijk is. Mede door de interviews met heel verschillende mensen, probeer ik daaraan bij te dragen.
Ronald Hermsen (162K)
Ronald Hermsen (eindredacteur)
Als eindredacteur en mede-brainstormer van Herademing, hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een tijdschrift dat mensen inspireert doordat het steeds weer terugkeert naar wat in mijn ogen de kern van mystiek is: uit ervaring weten, dat alles samenhangt en in oorsprong één is. Dit diepe besef is wat mij betreft het enige "recept" voor innerlijke vrede en vrede in de wereld.
Jan Venderbos (129K)
Jan Venderbos
Ik heb lang gewerkt in allerlei sectoren van de hulpverlening: als sociotherapeut in de verslavingszorg, als sociaalpsychiatrisch werker in de strafrechtpleging en als maatschappelijk werker met oorlogs- en geweldsgetroffenen. Er moest dan vooral aandacht gegeven worden aan biologische, psychologische en sociale factoren. Zelf had ik vooral oog voor het innerlijk landschap van mensen, voor hun ziel; voor meer existentiŽle en spirituele dimensies in crisiservaringen, voor zingeving en levensbeschouwing. Gelukkig kon ik daar later in een nieuwe functie als theoloog en geestelijk begeleider meer aandacht aan geven. Verder heb ik een passie voor woorden en teksten. Van mensen in hun levensverhalen maar ook van heilige teksten en van boeken. Het liefst wil ik die met elkaar verbinden. Dat doe ik ook graag in mijn inzet voor Herademing.
Gerard Martens (96K)
Gérard Martens (boekrecensies)
Geestelijk leven is een stuk van het mensenbestaan. Deze dimensie van je leven kan rijk en verrijkend zijn of dor en droog. Net zoals alle andere levensterreinen maakt het veel uit of je ervoor zorgt. De christelijke spiritualiteit en mystiek hebben veel voeding en stimulering te bieden. Herademing probeert aan de hand van thema's deze overvloedige traditie te verbinden met levensvragen en ervaring van nu. Om inspiratie te bieden, om zoeken naar zin in bestaan een levend gebeuren te laten blijven. Ik probeer bij mijn bijdrage aan Herademing altijd in het oog te houden of het contact houdt met mijn werk als rooms katholieke pastoraal werker in de stad Utrecht.
Joanne 3 (89K)
Joanne Seldenrath (kort nieuws)
Er gebeurt heel veel in spiritueel Nederland en wat me opvalt is dat er zoveel verandert. Er verdwijnen organisaties en er komen nieuwe bij. Van Friesland tot Limburg, van Zeeland tot Groningen vinden er activiteiten plaats: stilteweekenden en pelgrimages, tentoonstellingen en concerten, lezingen en trainingen, soms gratis, soms erg duur. Ik probeer in elk nummer een mix te maken in de hoop dat er voor iedereen iets bij is. Maar meer nieuws is altijd welkom!r>
Redactiesecretariaat

Webbeheer


Stichting Oecumenische Spiritualiteit
Bestuursleden:
Dr. K.E.Bras (ad interim voorzitter)
Mr. C.P.J. Brocken (penningmeester)
Dr. G. Zuidberg
D. Giancoli Ph.D.
Drs C.H.M. Bouwman

© Webdesign Annemarie Mast |